Tulosta tämä sivu
perjantai, 01 kesäkuu 2018 13:03

MapOn - uutuus meillä

Duell Bike center Oy ja Mapon Finland Oy ovat sopineet Maponin seuranta- ja paikannuslaitteiden jakelusta Suomessa. Maponin paikannuslaitteiden jakelu tapahtuu jatkossa myös Duellin jälleenmyyjäverkoston kautta. Yhteistyö kattaa sekä LoRaWAN- että mobiilidataverkkoa käyttävien laitteiden jakelun. Valikoimaan kuuluu niin kiinteästi asennettavia kuin akkukäyttöisiäkin laitteita.

”Mapon on meille täysin uusi yhteistyökumppani, jonka tarjoamia paikannuslaitteita, sekä niihin liittyvää ohjelmistoa pystymme nyt tarjoamaan kuluttajien saataville. Tämän tyyppisiä tuotteita miellä ei tähän asti ole ollut, mutta niiden lähes rajattomat integrointimahdollisuudet, sekä helppokäyttöisyys vastaavat kuluttajien kasvaneeseen kysyntään. Lisäksi erittäin kattava kauppiasverkostomme mahdollistaa laitteiden monipuoliset asennukset, sekä käytön moottoripyöristä veneisiin ja moottorikelkoista vaikka ATV:n tukkikärryihin” toteaa Duellin venetuotteita edustava Iiro Kinnanen.

Nykyään erilaiset seurantajärjestelmät ovat olennainen osa kalustoa vaativaa liiketoimintaa. Maponin paikannukseen kehitetty ohjelmisto tarjoaa kattavan tiedon seurattavista kohteista. Kiinteästi asennettavia laitteita voidaan hyödyntää esimerkiksi ajoneuvojen, kuten veneiden, moottoripyörien, moottorikelkkojen ja mönkijöiden seurannassa. Lisäksi valikoimasta löytyy akkukäyttöiset tuotteet esimerkiksi konttien, peräkärryjen tai vaikka yksittäisen postipaketin seurantaan. Nämä akkukäyttöiset laitteet toimivat yhtä lailla myös ajoneuvoissa. Tämän lisäksi asiakas voi asettaa omiin laitteisiinsa hälytyksiä varkauden, tai jonkin epänormaalin toiminnan varalle, esimerkiksi lämpötilan noustessa, tai jos pilssipumppu lähtee käyntiin keskellä yötä. Pidemmälle viedyt asennukset tosin vaativat kiinteän laitteen ja ymmärrystä sähköisistä järjestelmistä. Tähänkin löytyy ammattitaitoiset asentajat Duellin jakelukentästä.


”Käytännössä Maponin laite lähettää tiedon ajoneuvon tai koneen sijainnista järjestelmään, josta käyttäjä näkee omat laitteensa ja niiden sijainnit. Tämän jälkeen Maponin kalustonhallintatyökalusta saadaan kattavia raportteja, hälytyksiä, sekä kartta- ja reittitoimintoja. Lisäksi tietoja pystytään viemään avoimien rajapintojen kautta ulkopuolisiin ohjelmistoihin. Monipuolisen ja kattavan laitevalikoiman avulla päästään palvelun hinnassa noin 5 € kuukausimaksuihin per laite”, kertoo Mapon Finland Oy:n CEO Jani Asunmaa. ”Asiakkaamme saamat hyödyt yhteistyöstä muuttavat paikannusmarkkinat täysin Suomessa, niin hinnallisesti kuin teknologisesti.”